26 Kasım 2014 Çarşamba

Avrupa'ya En Ucuz Ne Zaman Uçulur?




Öncelikle Avrupa'ya girebilmek için Schengen vizemizin olduğunu varsayıyorum. Uçuşları kontrol etmek için ilk önce Pegasus'un sitesine girip, şu anki tarihten 2-3 ay sonra bir tarihe bilet bakıyorum.

Biletleme yapacağımız tarihleri belirlerken kafamız biraz karışık mı?
Yani "ucuz olsun da, kasım-aralık, şubat-mart fark etmez" diyebiliyor muyuz.
diyebiliyorsak süper...

Sonbahar ayı için ucuz biletlerin olduğu ay KASIM ayıdır.


Peki niye?

Çünkü Haziran-Temmuz-Ağustos ayları Avrupa'da yaz aylarıdır. Bu aylarda ucuz uçak bileti bulmamız zordur. Bazı insanları ise, aşırı sıcağı sevmediği için Avrupa seyahatini havaların nispeten iyi olduğu Eylül ve Ekim aylarına bırakır. 

Ekim sonu gibi havalar artık yeterince soğuduğu için insanlar tatil planlarını Kasım veya Aralık aylarında yapmak yerine Yılbaşı yani Christmas için yapmayı yeğlerler.

Bu yüzden Havacılık Sektörü'nün en ölü olduğu dönemler, Kasım ayı ve Aralık ayının ilk 3 haftasıdır. 

Eğer sonbahar için Avrupa'ya uçuş planınız varsa;
tarihleri Kasım ayı veya Christmas'ın etkilerinin hissedildiği Aralık'ın 2. haftası olarak belirlerseniz, uçuşunuzu normal fiyatlara göre %50-%70 daha ucuza mal edebilirsiniz.


Kış Aylarında ise, en ucuz biletleri bulabileceğiniz dönem OCAK ayıdır.

Çünkü Avrupalılar Pocket Budget dedikleri Bütçe Hesabını, kış ayları için tamamen Christmas'a ve Yılbaşı Gecesi'ne odaklamışlardır. O yüzden Kış Döneminde, Aralık'ın son haftası ve Ocak'ın ilk haftası uçak biletleri en yüksek düzeydedir.

Yılbaşı gecesinden bir hafta önce gidiş biletini belki ucuza bulabilirsiniz. Evet. Bu son 10 günlük süreçte ucuz bilet düşürme olasılığınız var. Fakat 1 ocak ve sonrasındaki günlerde (özellikle yılbaşından sonraki hafta sonuna kadar) ucuz uçak bileti bulmanız çok zordur. 

Ayrıca Yılbaşı Tatili için otel fiyatları da tepeye fırladığı için Yılbaşı için yapacağınız tatil planı sizi yalnızca, uçak biletiyle değil, konaklama fiyatlarıyla da etkileyecektir. Bu durumda bütçe bir değil, iki yerden fire verecektir.

Eğer yılbaşı için gelir düzeyiniz uygunsa veya önceden biriktirmiş olduğunuz bir para varsa, tatil planlarınızı 3-4 ay önceden yapmaya başlayın. En geç 3 ay önceden otel rezervasyonları ve uçak biletleri gibi işleri halledin.

Peki o zaman şu soruyu sorayım?

Yılbaşında geçireceğiniz 3-4 gün yerine birer haftadan 2 avrupa tatili yapmak istemez miydiniz?

Açıkçası benim cevabım yılbaşı olmazdı. 

O yüzden tatil planlarımı Kasım-Aralık veya Ocak aylarında yapıyorum. Ne zaman uçacağımızı belirledik. Bundan sonraki yazıda Avrupa'ya ucuz uçmanın tüyolarını vereceğim...

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Powerade Coupons